tisdag 17 april 2012

Veckans ord : Lev i stunden, fånga och ta vara på de korta stunderna när de kommer med lugn och frid i själen.



Nässlan:  Nu har den börjat att komma upp med  små gröna skott. Nyttigast är den som liten men det går alldeles utmärkt att plocka den hela våren och sommaren. Klipper man ofta så kommer det nya skott. Den är så nyttig med en massa vitaminer,  den har så djupa rötter och påverkas mycket mindre av 
försurningen av jorden. Den innehåller även mineraler och järn. Plocka  inte för nära vägar och inte på gödselstackar. Växer de på en gödselstack så blir troligen nitrithalten högre och det är onödigt.  Nässlan går att använda till mer än nässelsoppa.

Nässelsmörgås.  en skiva bröd, jag föredrar grovt bröd
                           nässlor sköljda och hackade
                           gräddfil
                           vitlöksklyfta finhackad
                           västerbotten ost, tycker jag
Blanda gräddfil, vitlök och nässelhacket.  Lägg på brödskivan och lägg på riven ost eller skivor överst. Grattinera i ugnen i  225gr. tills den fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar