
Nässlan: Nu har den börjat att komma upp med små gröna skott. Nyttigast är den som liten men det går alldeles utmärkt att plocka den hela våren och sommaren. Klipper man ofta så kommer det nya skott. Den är så nyttig med en massa vitaminer, den har så djupa rötter och påverkas mycket mindre av
försurningen av jorden. Den innehåller även mineraler och järn. Plocka inte för nära vägar och inte på gödselstackar. Växer de på en gödselstack så blir troligen nitrithalten högre och det är onödigt. Nässlan går att använda till mer än nässelsoppa.
Nässelsmörgås. en skiva bröd, jag föredrar grovt bröd
nässlor sköljda och hackade
gräddfil
vitlöksklyfta finhackad
västerbotten ost, tycker jag
Blanda gräddfil, vitlök och nässelhacket. Lägg på brödskivan och lägg på riven ost eller skivor överst. Grattinera i ugnen i 225gr. tills den fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar