måndag 14 maj 2012



Österlens ljus.   Det är sant, det som sägs om att det är ett annorlunda ljus på Österlen. Det kanske är det , blågröna  havet,  de solgula rapsfälten, de  orangegula maskros fälten och de de vita böljande slånbärsblommorna under blommande körsbärsträd och inte att förglömma den doftande häggen, som gör att det blir ett så härligt ljus. Detta ljus gör att jag känner mig varm och lycklig, det är  mycket  speciellt.

Veckans ord.   Var rädd om dina vänner, vårda dem så att de inte kommer bort bland alla måsten och all stress.

Bilden.
Maskrosblad går alldeles utmärkt att använda i sallad. De mindre  taggiga bladen är mildare tycker jag,  den är lite lik ruccola i smaken. Sedan går det att göra vin på blommorna men den blir mycket söt. För söt för min smak.

2 kommentarer:

  1. Häftigt med sådana massor av maskrosor! Hoppas det gick bra att lägga in foton nu. /Lina

    SvaraRadera