tisdag 1 maj 2012

Veckans ord:  Förlåta. Jag läste om att förlåta  i tidningen "nära" och för inte så länge sedan skrev en f.d. arbetskollega om att förlåta. Förlåter man inte oförätter så tynger de bara ner dig och du tappar energi, blir bitter och mår mycket dåligt. Det kan handla om att förlåta sig själv,  eller någon annan. Att förlåta är något man gör för sin egen skull, inte för någon annan. När man kan förlåta så kommer energi och livslust tillbaka. Men det är inte lätt att förlåta från sitt innersta.


Nässlor . Njuter vi av även denna vecka. Jag har testat paj.
Pajdeg: 150 g smör, 3 dl siktat dinkelmjöl, 2 msk vatten. Blandas och får vila i kylskåp en stund. Det går även att ta philodegs plattor, smörj med smält smör mellan plattorna och låt dem ligga upp på kanten på formen. Fyllning:  1 liter nässlor förvälls några min. och får sedan rinna av, och  hackas. 1 lök hackas och brynes och om du vill bryner du med lite vitlök. Gör en äggblandning med 3 ägg, 2 dl mjölk, örtsalt och ½ pkt riven fårost (fetaost). Förgrädda pajendegen i 5-10 min. Lägg i nässlorna, löken och häll äggblandningen med riven fetaost över. Smula över  resten av  fårosten. Gräddas i 200 gr i 30-40 min.

2 kommentarer:

  1. Veckans ord om att FÖRLÅTA var mycket tänkvärt. Kan man inte förlåta, då blir det svårt att gå vidare i livet. Risken är stor att fastna i bitterhet och det vill väl ingen? Kan man lära sig att FÖRLÅTA?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan lära sig att förlåta, men man får jobba mycket med sig själv och hjälp av någon utomstående är bra. Det tar sin tid. Det viktiga är väl att det innebär inte att den eller det man förlåter är accepterat, det är lika oacceptabelt som innan. Viktigt att inte tro att det är ok. för att man förlåtit.

      Radera