söndag 6 maj 2012

Veckans ord:  
Det är inte det som händer oss,  som är det viktiga.
Det är hur vi tar det,  hur vi bemöter, det som händer oss.                 
 Ett litet ex. Du bryter ett ben. Då kan du välja att se allt nattsvart, se allt du inte kan göra, tänka på hur ont du har och att du aldrig blir bra igen. Du tycker mycket synd om dig själv och klandrar någon eller ödet att livet är så orättvist. Snacka om negativa energier. Om du väljer att se vad du kan göra, se vad som lindrar smärtan, att detta är en liten tid i det stora hela. Du klandrar ingen utan det som är gjort är gjort. Försöka se de positiva sidorna i det hela, som att du kan leva livet lite lugnare kanske, låta läkningen ta den tid det tar. Ta av offerkoftan. Då väljer du positiva energier och du kommer att må mycket bättre. Mår man bättre så klarar man av mycket mer smärta. Positiva energier är alltså rena smärtmedicinen.



Kirskål. Detta underbara ogräs. Kallas även för kers eller skvalerkål, kärt barn har många namn. Den har djupa rötter och kan därför ta upp mycket näring och blir nyttig att äta. När den blommar så är fjärilarna mycket intresserade av växtens vita blommor. Munkarna tog in kirskålen till Sverige  som läkeört mot bl.a. gikt och som grönsak. Det sägs att en kines lär ha sagt att "har du kirskål i din trädgård så ät den eller sälj trädgården". Han syftar nog på att den är nästan omöjlig att utrota p.g.a. sina långa djupa rötter. Den är mycket god att stuva eller att göra soppa på. Den kan användas i stället för spenat. De späda skotten tycker jag är goda som de är och att ha i salladen

2 kommentarer:

  1. Håller med dig om hur viktigt det är att tänka rätt tankar...inte se allt negativt och besvärligt men det är inte så lätt...kanske kan man lära sig att tänka rätt tankar? Läser just nu "Det blir alltid som man tänkt sig" av Olof Fröhlander. Inte kommit så långt i den, men den verkar vara bra! Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. hej anonym! tack för kommentaren. det är inte lätt att tänka rätt men jag tror definitivt att det går, lätt är det inte men det mesta i livet, inte så lätt förän man kan det.
    ha en bra dag själv

    SvaraRadera