tisdag 30 oktober 2012






Nu är det en härlig tid att njuta av levande ljus och få lov  att mysa inomhus. I tidningen Nära uppmanade dom att alla som hade lust skulle meditera kl. 20.00 på måndagkväll den 29:e. Jag gjorde det,  och det var  häftigt det kändes som så mycket energier som var på gång samtidigt.
Jag hamnade i en liten by i England på 1600-talet  Där möte jag en liten pojke som gav mig personliga råd , och
veckans ord : till er andra . Stilla dig  och lyssna inåt för där  djupt inne finns det många kloka tankar.  Ska du kunna höra något så måste du vara stilla och ge dig tid för att nå det innersta i dig.


Att äta just nu är naturligtvis äpplen, här är det inte bara äpplen utan många med olika fina namn. De säljs som jordgubbar säljs på sommaren utefter vägen man lägger en slant och tar en påse äpplen. Här en mycket god enkel äppelkaka som jag fick av min granne Marita på 70-talet.
Äppelkaka.
3 dl. mjölk
2 dl. socker
5 dl. mjöl
5 tsk. bakpulver (knappt)
2 msk. smält smör
äpplen, kanel och socker ovanpå.

Smält smör i en liten långpanna. Rör ihop mjölk, socker, mjöl och bakpulver. Häll det i formen över det smälta smöret. Skala och klyfta äpplen tryck ner dom i smeten. Strö kanel och socker över. gräddas i 200 gr. i 30 min.

4 kommentarer:

  1. Det är mysigt att tända ljus och brasa. Ganska skönt att få ha mössa också :-) vi har kallt och lite småhalt så på fredag åker vinterdäcken på. Njut av alla äpplen och höstfärgerna !

    SvaraRadera
  2. vi har inte satt på vinterdäcken ännu men snart. vi njuter kram på er

    SvaraRadera
  3. Hej Ann-Christin! Jag ska göra äppelkakan du gett receptet på, men ska det inte vara några ägg oxå? Det var väl inte denna äppelkakan vi gjorde på jobbet? Du brukade vara mer sparsam med sockret....ha det bra!

    SvaraRadera
  4. Hej anonym!
    Det ska inte vara några ägg och sockret brukar jag alltid dra ner på, jag brukar nog ta hälften, lite beroende på äpplena. ha det bra själv

    SvaraRadera