torsdag 13 december 2012





Veckans ord : Ta vara på din kreativitet, alla har något inom sig, ex. att måla, berätta eller skriva sagor eller något annat, odla eller pyssla på något sätt. Det är något jag gör som kommer från mig själv. Denna sida av oss själva, är det  viktig att ge näring  till.
Många svårigheter vi har i livet i dag kan finnas kvar från tidigare liv. Är de ett hinder  för oss i vår utveckling i dag, så behöver vi hjälp att bli medvetna om orsakerna  för att kunna lägga det bakom oss och se det som en del i vår utveckling av oss själva.



Det har kommit önskemål om recept på mina Ingefärs päron. De blev väldigt söta men jag hade  glass till som inte var så  söt. Det går att ha grädde också.
Ingefärspäron.
Skala hårda päron, dela och kärna ur dem,  men behåll skaftet på den ena halvan( för att det ska se fint ut) skrapa skaftet.    Koka upp en sockerlag på
8 dl socker,  1 liter vatten och en bit ingefära ca 3cm ( som jag skalade och skar i bitar). Koka upp lagen och skumma den,  lägg sedan  i päronen som får  koka tills de mjuknat. Lägg  sedan päronen i glasburkar och häll  över lagen som fått koka ihop lite till. Jag konserverade päronen  i konserveringsapparaten så att de säckert ska hålla. Jag tycker inte själv om att använda  konserveringsmedel.

2 kommentarer:

  1. Låter gott! Hoppas ni får en mysig 3e advent :-)

    SvaraRadera
  2. Tack detsamma, din far gör köttbullar i dag inför julafton

    SvaraRadera